«Galskap er å gjøre de samme tingene om og om igjen og forvente et annet resultat» – Albert Einstein.

58Janes Fotografi-Linnbw

 

Galskap.. JA, ingen tvil.. og det er slik galskap de fleste lever.

En ganske så hard påstand, som kan provosere. Men, hvis du tenker et øyeblikk og kjenner litt etter.. Er det ikke et snev av sannhet i det?

 

Du ønsker endring, noe annet. Du ønsker vekst, du ønsker mestring. Du ønsker mer energi, mer tid, mer livsglede, du ønsker lykke. Du ønsker å slutte å røyke, du ønsker å tenke annerledes enn det du gjør nå, du ønsker treningsglede, du ønsker å endre kosthold, du ønsker livsstilsendring, Du ønsker å bryte ut av et vanskelig forhold. Du ønsker kontroll over angst. Eller kanskje du har et stort mål du ønsker å oppnå. Ønskene våre kan være veldig ulike. Hva du ønsker er det bare du som vet.

Du gjør gjentatte forsøk. Går inn med en ny giv hver gang og tenker at DENNE gangen…denne gangen skal du få det til! Om og om igjen for å oppnå det du ønsker, men ender opp med det samme resultatet. Like skuffet hver gang fordi du forventet et annet resultat.

 

Nå kan det hende du tenker at du ikke har lyst til å lese videre. Jeg trykker på noen punkter som oppleves provoserende, sårende og veldig lite forståelsesfult, men vent litt. Jeg håper du vil henge på litt til.

 

Jeg forstår deg!

Jeg har selv erfart mye på både godt og vondt!

Jeg fikk angst i en alder av 18 – 19 år. Jeg levde med dette i 14 – 15 år og i løpet av disse årene gjorde jeg utallige forsøk på å bli kvitt angsten. Jeg gikk inn med den største innlevelsen og en tro om at DENNE gangen ville jeg klare det. Sannheten var at jeg lurte meg selv. Jeg gjorde de samme tingene om og om igjen med håp om endring. Jeg ga nesten opp. og jeg hadde etterhvert ingen selvtillit.  Jeg ga opp mye. Som for eksempel dansing.. Selv om jeg var god og resultatene viste det… Det værste var vel egentlig at jeg ga opp troen på meg selv. Slik var det i mange år.

Inntil jeg en dag våknet opp og bestemte meg. Jeg kunne ikke lenger vente på at en helgen skulle komme og «redde» meg. Det ville jo aldri skje, det sier seg jo selv. Allikevel var håpet der, at noen skulle «redde» meg fra det vonde.

Angsten skulle ikke lenger ha kontrollen over meg.

Jeg hadde ikke alle svarene på hvordan eller hva jeg skulle gjøre. Jeg bare gjorde. Jeg gjorde de tingene jeg tidligere ikke turte å gjøre. De tingene jeg syns var vanskelig. Små skritt om gangen. Og det ga resultater, de nye resultatene jeg ønsket meg.

Jeg lyver hvis jeg sier at det var enkelt og en dans på roser. Det var beintøft, innimellom hadde jeg lyst til å gi opp. Men samtidig så visste jeg, det var eneste måten å gjøre det på..

Det kan forsatt være tøft og livet kan by på utfordringer. Ingen dager er like. Noen dager er tyngre enn andre, sånn er det for alle.

De dagene møter jeg med den kunnskapen jeg har bygd opp underveis på reisen, som gjør at jeg nå håndterer de lettere.

 

Alt jeg sier, skriver og deler kommer fra hjertet, også det som kan oppleves utfordrende og vanskelig.

Det ER tøffe tak som må til for å få den endringen du ønsker deg, og mitt største ønske er at nettopp du skal få det til.

Bevisstgjøring er bra, det gir deg muligheten til å gjøre det annerledes denne gangen.

Med hver innsats du gjør noe annerledes enn det du tidligere ville gjort, er du en anstrengelse nærmere det du ønsker å oppnå.

59Janes Fotografi-Linnbw

58Janes Fotografi-Linnbw

51Janes Fotografi-Linnbw

 

 

 

<a href=”http://blogglisten.no/blogg/www.linndalsaune.no/”><img src=”http://blogglisten.no/img/blogglisten.png” alt=”Blogglisten” /></a><img height=”0″ border=”0″ width=”0″ alt=”hits” src=”http://hits.blogsoft.org/?eid=1740″ />

Legg inn en kommentar