Flere har etterspurt oppskrift på stroganoff gryten jeg delte på instagram i helgen.  Så her kommer den.

 

Jeg fikk ofte biff stroganoff som lørdagsmiddag da jeg var barn. Det var høydepunkt for uka, men jeg kunne ofte føle meg tung i magen etter å ha spist et sånt måltid. Gryta ble tilberedt med fløte og den var veldig mektig.

 

Jeg har blitt inspirert av min mamma og i denne gryta har vi byttet ut fløte med creme fraishe. Dermed får man ikke den følelsen hvor magen vrenger seg og oppleves tung og vond etterpå.

 

Denne er beregnet på 4 personer:

 

  • Ca 800 gram oksekjøtt (grytekjøtt)
  • 2  buljongterninger
  • 1 glass tomatpurre
  • 1 boks creme fraiche
  • Aromasopp i skiver
  • Charlottløk
  • Sitronsaft
  • Vann

 

Charlottløk kuttes og brunes i smør

Sopp brunes i smør

Oksekjøttet deles i terninger og brunes i smør.

Bland alt sammen.

Fyll opp med passe med vann til rett under kanten til dit kjøttet slutter, viktig at det ikke blir for mye, da blir smaken tam.

Tilsett buljongterningene og la dette stå og småkoke i 1-2 timer så kjøttet blir mørt og godt. (ikke nødvendig med så lang koketid, men jo lengre kjøttet småkoker, jo mørere blir det.

Tilsett deretter tomatpurre, bland alt sammen og la det putre 15 – 30 minutter før du  tilsetter creme fraishe på slutten av koketiden.

Smak til med sitronsaft og krydder. Vi brukte salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver.

For rundere smak, kan det tilsettes litt sukker eller sukring gold ( Det fjerner bitter smak)

 

Server med for eksempel ris og salat til.

img_4148

 

 

Bon appetitt 🙂

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar