Tanker jeg ofte går med er hvor mye vi skal skjerme barna våre. Hvor mye skal vi som voksne involvere og dele åpent med de? Hva er greit og når er tiden inne? Hva vil de takle og hva vil de ta skade av?

Når jeg hadde det vanskelig og sleit så trakk jeg meg tilbake. Inn i min egen lille boble. Der jeg trodde ingen ville legge merke til og sense.

Spesielt ovenfor min eldste sønn på snart 18 år. Jeg har to barn, Liam på 4 og Vetle som blir 18 i desember.

Jeg var redd. Jeg var stolt. Jeg ville for alt i verden ikke påføre han mitt. Jeg skulle være sterk og  jeg skulle være supermamma.

Når angsten kom eller jeg var lei meg så flyktet jeg inn i mitt sinn. Jeg lukket meg. Gjemte meg.

Jeg valgte å bli sur og irritabel.

Barn merker og forstår så mye mer enn vi tror. De er følsomme for stemninger.

Da Vetle var rundt 16 år åpnet jeg opp. Jeg lettet på hjerte og jeg delte åpent. Jeg burde gjort det mange år tidligere… Vi har alltid hatt et åpent forhold og snakket om mye, men ikke dette.

Jeg ville så inderlig og jeg trodde jeg skånet han, men det gjorde jeg ikke. Jeg ser det nå og jeg er veldig glad for at jeg tok skrittet. Vi har snakket mye om dette.

Barn trenger at vi snakker med de og setter ord på hva som skjer. De trenger forståelse. De trenger også å få sette ord på hvordan de opplever det. De trenger å vite at det ikke er deres skyld eller ansvar.

De trenger ikke å få vite alt. De skal ikke involveres i voksentemaer eller brukes som samtalepartner. Det finnes en balanse.

Del litt, sett noen ord på det som gjør det lettere å forstå ♥

Hvor mye syns du det er greit å dele med barna?

Hvor mye skal barna skånes?

 

Tidligere innlegg om angst:

http://linndalsaune.no/2016/09/27/jeg-puster-raskt-og-panisk/

2 comments on “HVOR MYE SKAL VI SKÅNE BARNA?

  • Helt enig med deg. Jeg tenker også at det gir større trygghet for de å vite enn å gå i uvisshet å føle at noe er galt. Tusen takk for kommentar 🙂

  • Enig med det du sier om at barn sender. De fortjener respekt og ærlighet. Og så får man tilpasse hvor mye informasjon vi gir..

Legg inn en kommentar